DOPORUČUJEME
FILTRACE
    Nastavením přísné filtrace si výrazně snižujete možnost výběru produktů. Např. pokud sháníte obklad stěny, není vhodné filtrovat pouze produkty na stěnu, lze použít i dlažbu.
Nanosilikonový, vysoce hydrofóbní a paropropustný ochranný nátěr pro fasády objektů a betonové konstrukce s vynikajíci odolností proti povětrnostním vlivům. Spotřeba: 0,3l/m2 2 vrstvy nátěru

Vlastnosti
velmi nízká nasákavost
vysoce paropropustný
samočistící efekt
dlouhá životnost díky receptuře Silix XD®
přemosťuje trhliny
vysoká elasticita
vysoce odolný proti UV záření a povětrnostním vlivůmE tixotropní
vhodný pro renovaci fasád
receptura BioProtect – vysoce odolný proti plísním, řasám,houbám atp.
dostupný v celé paletě barev Ceresit Colours of Nature®

Oblasti použití
Nanosilikonový nátěr Ceresit CT 49 Silix XD® obsahuje vybranésilikonové a polysiloxanové pryskyřice doplněné speciálními plnivya pigmenty. Díky velmi vysoké hydrofobitě povrchu dosažené díkyPTFE aditivům vytváří tzv. perličkový efekt, a tím výrazně omezujepronikání vody do struktury nátěru. Přesto je nátěr vysoceparopropustný. CT 49 Silix XD® prodlužuje životnost fasády a zajištujejejí dlouhodobě estetický vzhled. Nátěr poskytuje ochranu povrchupřed agresivními povětrnostními vlivy a biologickou kontaminací. Jeurčen pro použití v interiéru i exteriéru, především tam, kde jevyžadována dlouhá životnost a odolnost proti znečištění. Nátěr lzeaplikovat na všechny minerální podklady (beton, cementové, vápennocementovéa vápenné omítky), podklady ze sádry apod. Lze ho použítna minerální omítky Ceresit CT 34 a CT 137, akrylátové omítky CT 60,CT 63 a CT 64, silikátové omítky CT 72 a CT 73, silikonové omítkyCT 74 a CT 75, silikon-silikátové omítky CT 174 a CT 175i elastomerovou omítku CT 79 na tradičních podkladech a v systémechzateplení ETICS s použitím izolačních desek z polystyrénu nebominerální vlny. Použití CT 49 Silix XD® je obzvláště vhodnéna historických objektech, na sanačních a paropropustných omítkách.Díky schopnosti přemostění trhlin je možné nátěr použít i při renovacíchstarších povrchových úprav i starších zateplovacích systemů CeresitCeretherm. CT 49 Silix XD® díky tixotropním vlastnostem při nanášeníhrubší vrstvy nekape a nestéká. Fasády ošetřené nátěrem, je možnéčistit pomocí tlakové vody s odpovídajícím tlakem. Zahřívání fasádyvyvolává vznik nežádoucích napětí, proto by tmavé odstíny měly býtpoužité jen na menších plochách, např. architektonických detailech.Nanosilikonový nátěr Ceresit CT 49 Silix XD® díky formuli BioProtects pozvolným uvolňováním, odolává delší dobu proti biologickémunapadnutí houbami, plísněmi a řasami.
POVRCHOVÁ ÚPRAVA mat
FORMÁT | ROZMĚR VF = velký formát, OUTDOOR = 2cm
ODOLNOST | ZATÍŽENÍ PEI 5
PROTISKLUZNOST | HRUBOST R11
TYP | POUŽITÍ dlažba | 2 cm | OUTDOOR
REKTIFIKACE Ano
JAKOST 01S
VARIABILITA | ROZDÍLNOST V2
VZHLED | IMITACE beton
MRAZUVZDORNOST | EXTERIÉR Ano

Příslušenství

Podobné produkty

1